Filosofia pentru copii, Educatie pentru societate si Educatie financiara vor fi introduse din anul scolar 2013-2014 ca discipline optionale in invatamantul primar, programele scolare pentru acestea fiind aprobate de ministrul Remus Pricopie.

Potrivit ordinului ministrului Educatiei, Remus Pricopie, disciplina Educatie pentru societate va fi studiata la clasele pregatitoare, intai si a II-a, Filosofie pentru copii, la clasa a III-a si/sau a IV-a, iar Educatia financiara, la clasele a III-a si/sau a IV-a.

Cele trei discipline fac parte din curriculum la decizia scolii pentru invatamantul preuniversitar. Din anul scolar 2013-2014, programele scolare pentru cele trei discipline pot fi folosite ca oferta centrala de curriculum la decizia scolii, a precizat Ministerul Educatiei, intr-un comunicat de presa remis, luni, scrie MEDIAFAX.

Disciplina Educatie pentru societate poate fi studiata succesiv, intr-un singur an scolar sau pe parcursul a doi - trei ani. Elevii vor invata elemente de conduita moral-civica si modul in care se aplica acestea in contexte reale de viata.

La disciplina Filosofie pentru copii, elevii vor invata etapele pe care le implica rezolvarea unei probleme date, cum sa sustina un punct de vedere, dar si cum sa respecte punctele de vedere ale celuilalt.

Programa pentru Educatie financiara raspunde unei initiative dezvoltate de Comisia Europeana in toate statele membre ale UE si isi propune educarea consumatorului si dezvoltatea receptivitatii elevilor pentru domeniul financiar, a precizat Ministerul Educatiei. Aceasta programa a fost elaborata in colaborare cu serviciul de educatie al Bancii Nationale Romane, care a pilotat cursurile pentru aceasta disciplina in mai multe unitatii scolare, din anul 2010-2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.