Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, si reprezentantul UNICEF in Romania, Sandie Blanchet, au semnat, vineri, Planul de Actiune al Programului UNICEF de tara, 2013-2017, in beneficiul copiilor vulnerabili din Romania.

Astfel, beneficiarii acestui program vor fi copiii romani care locuiesc in zone rurale si urbane foarte sarace, in comunitati izolate, punandu-se accentul pe continuarea reformei pentru realizarea deplina a drepturilor copilului, in special in domenii precum educatia si protectia sociala, vizati fiind in special copiii pana la trei ani si adolescentii.

In premiera, programul de parteneriat va include si sprijinirea directa de catre UNICEF a procesului de planificare si implementare a fondurilor europene de catre Romania, in vederea eficientizarii eforturilor privind asigurarea ducerii la indeplinire a recomandarilor privind respectarea drepturilor copiilor si reducerea disparitatilor si inechitatilor interne dintre Romania si restul Uniunii Europene, scrie MEDIAFAX.

Reprezentantul UNICEF in Romania, Sandie Blanchet, a declarat ca intreruperea cercului saraciei si excluziunii trasmis de la o generatie la alta trebuie sa inceapa cu copiii, in special cu copiii din familiile sarace, din comunitatile roma, cei cu dizabilitati.

Potrivit acesteia, semnarea acestui plan de actiune arata ca sunt inca multi copii vulnerabili in Romania ale caror drepturi sunt incalcate.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a spus, la randul sau, ca prin acest program se vizeaza identificarea unor forme de protectie adecvate pentru copiii ai caror parinti lucreaza in strainatate.

"Proiectele recent implementate de UNICEF la nivelul unor comunitati pot fi multiplicate la nivel national. Asigur pe aceasta cale de intreaga deschidere a Guvernului roman pentru conlucrare in vederea ameliorarii protectiei copiilor si, in special, a celor aflati in situatie de precaritate socio-economica", a spus ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.