Transportul elevilor, decontat in limita a maximum 26 lei/luna pentru o distanta de trei kilometri.

Masurile de reglementare a sistemului de decontare a navetei elevilor in limita a cel mult 26 de lei pe luna pentru distanta de trei kilometri sunt salutate de Ministerul Educatiei Nationale (MEN), care le considera echitabile si binevenite.

"Avand in vedere diferentele mari si nejustificate ale tarifelor practicate de transportatorii care au asigurat pana acum transportul elevilor care nu pot fi scolarizati in localitatea de domiciliu, propunerea Ministerului Finantelor Publice privind decontarea abonamentelor de transport in limita a maximum 26 lei/abonament/luna pentru distanta de 3 km este binevenita. Ea este de natura sa asigure o mai corecta cheltuire a banului public, sustinand in acelasi timp preocuparea Ministerului Educatiei Nationale de a asigura accesul la educatie pentru categoriile vulnerabile", se arata intr-un comunicat de joi al MEN.

Potrivit sursei citate, in anul scolar 2012-2013, MEN a decontat, la nivel national, peste 150.000 de abonamente de transport, iar pana acum nu s-a tinut niciodata cont de diferentele foarte mari dintre tarifele solicitate de transportatori in diferite locuri din tara.

"Pe langa masura introducerii unui prag maximal de 26 lei/abonament/luna pentru distanta de 3 km si a unuia de 120 lei/abonament/luna pentru distanta de 50 kilometri, Guvernul a alocat 76 milioane de lei pentru achizitia de microbuze scolare destinate transportului elevilor din localitatile izolate, din mediul rural", se mai mentioneaza in comunicat.

In mai, elevii din mai multe judete au facut greva japoneza, reclamand ca nu le-au fost decontati banii de naveta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.