Primaria Calan a emis o instiintarea de plata pentru suma de 755 de lei, reprezentand impozite restante in ultimii cinci ani, pentru mai multe terenuri, pe numele unui barbat mort in urma cu 23 de ani, pentru care tot primaria eliberase certificatul de deces.

Primaria Calan a emis o instiintarea de plata pentru suma de 755 de lei, reprezentand impozite restante in ultimii cinci ani, pentru mai multe terenuri pe numele lui Aurel Davidoi, decedat in urma cu 23 de ani, scrie MEDIAFAX.

Ioan Haicu, nepotul si mostenitorul barbatului decedat in urma cu 23 de ani, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca a primit in luna martie somatia de plata, mentionand ca tot Primaria Calan eliberase certificatul de deces pentru Aurel Davidoi.

"Nu mi-a venit sa cred ochilor cand am primit somatia de plata pe numele bunicului meu, care a murit in urma cu 23 de ani. Instiintarea de plata pentru suma de 755 lei a fost emisa de un angajat al Primariei Calan, aceeasi institutie care a eliberat certificatul de deces al bunicului meu in urma cu 23 de ani. Mai mult, referentul Laurean Lupulescu este ruda prin alianta cu noi si banuiesc ca a participat la inmormantarea bunicului meu. Nu pot spune cu certitudine ca a fost acolo, pentru ca s-a intamplat acum 23 de ani. Curios este insa faptul ca in anul 2006 am anuntat Primaria Calan ca sunt mostenitorul casei si terenurilor care au apartinut bunicului meu, pentru ca atunci am vandut o parte dintre proprietati. Mai mult, incasez sume de la APIA pentru terenuri, ceea ce insemna ca in Registrul Agricol al Primariei Calan sunt inregistrat ca mostenitor. Nu inteleg de ce am primit pe numele bunicului decedat acesta somatie de plata de 755 de lei, suma pe care intre timp am achitat-o, in conditiile in care la Starea Civila si la Registrul Agricol, doua biruri care tin de Primaria Calan, se stia despre moartea sa. Chiar nu se comunica intre trei birouri", a declarat mostenitorul barbatului decedat in urma cu 23 de ani Ioan Haicu.

Angajatul Primariei Calan, referentul Laurean Lupulescu, sustine ca nu stia despre decesul lui Aurel Davidoi.

"Somatia de plata am emis-o, pentru ca pentru terenurile respective nu s-a platit impozit in ultimii cinci ani. Mostenitorul avea obligatia sa depuna acte prin care sa ateste mostenirea. Nu a facut-o, motiv pentru care s-a emis somatia de plata. Si daca am fi stiut ca persoana este decedata, in lipsa unei hartii scrise din partea unui mostenitor legal, am fi emis tot pe numele mortului somatia de plata, pentru a-l obliga pe mostenitor sa vina sa declare proprietatea si sa platesca impozitul. Sunt ruda prin alianta cu familia respectiva, adica socrul meu e ceva verisor cu decedatul, insa la momentul decesului nu eram casatorita, deci nu eram ruda si nu am participat la inmormantare", a declarat referentul Laurean Lupulescu, angajatul Primariei Calan, care a emis somatia de plata pe numele persoanei decedate.

Citeste si:
Judecător mort în drum spre spital. Gabriel Apostol și-ar fi...
Judecător mort în drum spre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.