Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat, marti, la Eforie, ca incepand din anul scolar 2013/2014 vor exista evaluari nationale si la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, el spunand ca este necesara o astfel de masura in conditiile in care pana la clasa a VIII-a nu exista nicio evaluare, relataza MEDIAFAX.

"Este vorba de sistemul de evaluare periodica, evaluarea la clasa a II-a, la clasa a IV-a si la clasa a VI-a. Este o idee veche, nu am venit eu cu ea la Ministerul Educatiei, este o idee pe care institutiile specializate in stiintele educatiei din tara si din strainatate o studiaza de ani de zile, iar principalul motiv pentru care trebuie sa introducem aceasta evaluare este acela ca noi, in sistemul nostru de educatie, pana la clasa a VIII-a nu avem nicio evaluare de sistem. Evaluarea nationala este prima evaluare dupa ani buni de scoala.

Sa nu ne miram cand constatam ca 25 la suta din copiii nostri nu reusesc sa ia nota 5 la doua examene. Ma rog, nu sunt usoare, dar nu sunt nici grele, sunt examene de evaluare nationala, matematica si romana, de la sfarsitul clasei a VIII-a", a declarat ministrul Educatiei.

El a spus ca in absenta unor verificari si evaluari de sistem este imposibil sa fie facute "calibrari de sistem", iar prin introducerea evaluarilor nationale si la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a se poate urmari mai bine cum evolueaza fiecare elev, dar si daca si unde sunt probleme la nivel de scoala, de clasa sau de elev.

"Acest sistem va deveni standard incepand cu anul scolar 2013/2014. Prin urmare, dupa cativa ani de gradinita, dupa clasa pregatitoare, dupa clasa I, ajungem in clasa a II-a si putem sa vedem care este nivelul elevilor, iar informatiile respective le putem folosi pentru a vedea unde avem vulnerabilitati, unde sunt probleme, la nivel de scoli, la nivel clase, chiar la nivel de elev in raport cu ceilalti elevi", a explicat Remus Pricopie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.