Productia de titluri publicate de editurile romanesti a crescut semnificativ in 2012, in medie fiind editate 91,86 de carti, potrivit rezultatelor unui studiu efectuat prin programul Proedit in beneficiul Uniunii Editorilor din Romania (UER), informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Ca pondere, cea mai mare parte dintre edituri au publicat intre 1 si 30 de titluri (44%), 17% dintre edituri au publicat peste 120 de titluri, iar 16% dintre editurile chestionate declara ca au publicat intre 31 si 60 de titluri.

De asemenea, 42% dintre editurile care au intrat in esantion au inregistrat profit din activitatea de editare pe parcursul anului 2012. 57% dintre acestea au inregistrat un profit situat sub pragul de 10.000 de lei, iar in 57% dintre cazuri activitatea de editare a fost sursa principala a profitului inregistrat.

Cele mai mari probleme cu care se confrunta productia editoriala din Romania sunt lipsa fondurilor, costurile ridicate de productie si scaderea continua a consumului de carte. Printre principalele probleme legate de difuzare sunt costurile ridicate, consumul redus de carte, lipsa retelelor de difuzare, respectiv numarul redus de librarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.