Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Politiei Romane avertizeaza ca in a doua parte a zilei, traficul rutier se va intensifica mai ales pe autostrada A2 Constanta - Bucuresti si pe DN1 Brasov - Bucuresti. Pe DN39 Mangalia - Constanta se va circula in conditii de aglomeratie in zona Eforie - Agigea.

Tinand cont de faptul ca pe DN1 Bucuresti - Brasov aproape zilnic, in aceasta luna, s-au format coloane de masini pe raza statiunilor montane prahovene si in zona lucrarilor de pe Centura de Vest a municipiului Ploiesti (unde sunt inchise cele doua benzi de circulatie aferente sensului de mers Bucuresti - Brasov, intre kilometrii 62+525 de metri si 64+575 de metri, pe portiunea respectiva circulandu-se pe sensul de mers Brasov - Bucuresti, pe cate o banda, in ambele directii), este de asteptat ca astazi, in aceste zone, traficul rutier sa se desfasoare in conditii de aglomeratie pe sensul de mers catre Bucuresti, chiar inainte de ora 11:00.

Li se recomanda conducatorilor auto care pornesc din Brasov sa foloseasca ruta alternativa DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti, Centura de Est a municipiului Ploiesti, autostrada A3 Ploiesti - Bucuresti.

Un echipaj de politie rutiera va actiona astazi in zona Darste (judetul Brasov) si va aplica masura de deviere a autovehiculelor pe DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti, in momentul in care circulatia pe Valea Prahovei se va ingreuna.

De asemenea, nu va mai fi permis accesul catre DN1 dinspre Rasnov, pe DN73A Rasnov - Predeal. Conducatorii auto se vor putea indrepta catre Bucuresti pe urmatoarele rute:
- DN73 Rasnov - Brasov, DN1A Sacele – Cheia – Ploiesti;
- DN73 Rasnov - Pitesti, A1 Pitesti - Bucuresti;
- DN73 Rasnov - Valea Mare-Pravat, DN72A Stoenesti - Targoviste, DN71 Targoviste - Baldana, DN7 Baldana - Bucuresti.

Pe Autostrada Soarelui este putin probabil sa apara probleme in ceea ce priveste fluenta circulatiei, exceptand cazul in care se vor produce accidente rutiere.

Pe DN39 se va circula in coloana din zona Eforie pana la intrarea pe autostrada A4 (varianta de ocolire a municipiului Constanta). Acest tronson poate fi evitat folosind ruta ocolitoare DJ383 Eforie-Nord - Techirghiol, DN38 Techirghiol - Topraisar, DJ391 Topraisar - Mereni, DJ308 Mereni - Lanurile - Ciocarlia de Sus, DJ381 Ciocarlia de Sus - A2 (nod rutier Medgidia-Valea Dacilor). Exista si o ruta ocolitoare care porneste din localitatea 23 August si ajunge in Topraisar: DJ394 23 August - Pecineaga, DJ392 Pecineaga - Topraisar.

Citeste si:
Poliția Rutieră vine cu sfaturi pentru șoferi și pietoni pe timp de...
Poliția Rutieră vine cu...

Politia aminteste ca pana la data de 30 septembrie 2013, la solicitarea autoritatilor bulgare, in scopul fluidizarii traficului turistic in sezonul estival, pe podul Calafat - Vidin a fost restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima admisa mai mare de 12 tone si mai mult de doua axe, in zilele de vineri, in intervalul orar 16:00 - 20:00, iar duminica intre orele 14:00 si 22:00.

De asemenea, autoritatile bulgare au solicitat restrictionarea circulatiei autovehiculelor cu masa totala maxima admisa mai mare de 20 de tone in zona de frontiera Calafat - Vidin in zilele caniculare, cand temperatura aerului depaseste 35°C.

Reamintim ca in perioada 15 iunie - 15 septembrie, in zilele de vineri, sambata, duminica si de sarbatoare legala, se instituie restrictii de circulatie pentru vehiculele rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe unele sectoare de autostrazi si drumuri nationale europene (E), in conformitate cu prevederile H.G. nr. 1777/2004, cu modificarile ulterioare. Restrictiile se aplica astfel:

Citeste si:
Programul metroului în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie
Programul metroului în...

• Sambata si duminica, intre orele 06.00 și 22.00: DN1(E60) Cluj-Napoca – Oradea; DN2(E85) Sabaoani – Suceava – Siret; DN7(E81) Pitesti – Ramnicu Valcea – Vestem; DN7(E68) Ilia – Arad; DN39(E87) Agigea – Mangalia;

• Vinerea, intre orele 12.00 si 24.00, sambata, intre orele 06.00 și 20.00 si duminica intre orele 06.00 si 24.00: A2(E81) Bucuresti – Cernavoda; DN22C(E81) Cernavoda – Murfatlar; DN3(E81) Murfatlar – Constanta.

Se mentin restrictiile pentru DN1(E60) Ploiesti – Brasov si pentru DN1(E60) Centura Bucuresti – Otopeni – Ploiesti, sambata si duminica, intre orele 6.00 si 22.00 (in cazul acestui ultim tronson restrictia este valabila si pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone).

Citeste si:
Circulație restricționată pe DN1 Ploieşti – Braşov şi pe A2...
Circulație restricționată pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.