Social 18 August 2013 09:47
Autoritatea americana pentru imigratie si vami a anuntat joi ca l-a extradat pe Ioan Lascau, fostul sef al Directiei de Finante Bihor, condamnat pentru coruptie si alte infractiuni in Romania, care a locuit in Phoenix, Arizona, de cand a fugit din tara, in martie, relateaza UPI, in pagina electronica.

Lascau, in varsta de 57 de ani, a fost condamnat in Romania pentru spalare de bani si luare de mita in timp ce era director general adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice Bihor. El a fugit din Romania dupa condamnarea sa, in martie, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar la scurt timp dupa aceasta, Interpol a alertat autoritatile in legatura cu trecutul sau infractional.

Ofiterii care se ocupa de imigratie si vami l-au arestat la locuinta sa la 20 mai, iar un judecator pentru imigratie a ordonat extradarea lui la 13 iunie.

Autoritatile romane au emis mandat de arestare international la inceputul lunii. El a fost predat autoritatilor romane marti, pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti.

Ioan Lascau a fost condamnat, la 8 martie, de catre un complet de trei judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie intr-un dosar in care, in 2006, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Oradea l-au trimis in judecata, alaturi de afaceristul oradean Ranyak Zoltan, pentru efectuarea unor operatiuni financiare incompatibile cu functia si utilizarea unor informatii detinute in virtutea atributiilor de serviciu, luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice, participatie improprie la evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalare de bani si bancruta frauduloasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.