Opt minori din o suta traiesc in Romania la nivelul de "saracie severa", cu mai putin de 15 lei pe zi, potrivit UNICEF.

UNICEF a mai identificat, ca probleme ale copiilor si adolescentilor, excluziunea sociala si cele din domeniul educatiei, sanatatii si al ocuparii fortei de munca, scrie MEDIAFAX.

Din totalul minorilor care dispun de mai putin de 15 lei pe zi, 35% apartin etniei rome, au mai precizat, luni, reprezentantii UNICEF.

"In timp ce copiii reprezinta categoria de populatie cea mai saraca din Romania, tinerii se afla pe locul al doilea", a precizat reprezentantul UNICEF in Romania, Sandie Blanchet, cu ocazia lansarii in dezbatere publica a Strategiei Nationale pentru Tineret 2014-2020.

Potrivit reprezentantului UNICEF, saracia si excluziunea nu se refera numai la aspectul financiar, ci si la lipsa accesului la serviciile de baza. "Procentul populatiei cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani care au parasit timpuriu scoala era de 16,8% in 2008, unul dintre cele mai ridicate din Europa. Dreptul la educatie este afectat in cazul copiilor din comunitatile sarace si cele etnice, in special din zonele rurale", a mai spus Blanchet.

In ciuda tuturor acestor probleme, adolescentii si tinerii reprezinta o resursa extraordinara, potrivit reprezentantului UNICEF in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.