Regimul hidrologic inregistreaza valori normale ale debitelor afluente, fiind suficiente rezerve de apa pentru populatie, industrie si agricultura, si nu este necesara aplicarea Planului de restrictii si folosirea apei in perioade deficitare, informeaza Administratia Nationala "Apele Romane".

ANAR precizeaza ca debitul Dunarii la intrarea in tara, in sectiunea Bazias, va fi stationar, la valoarea de 2.380 de metri cubi pe secunda, fiind aproape la jumatate fata de media multianuala a lunii august (4.300 de metri cubi pe secunda). Pe tot sectorul aval Portile de Fier, debitele vor fi in scadere.

"Exista o rezerva suficienta de apa in lacurile de acumulare. Astazi (luni - n.r.), in principalele 36 de lacuri de acumulare exista un volum total de 3,69 miliarde metri cubi, care asigura satisfacerea tuturor folosintelor de apa", se arata intr-un comunicat transmis MEDIAFAX.

ANAR precizeaza ca, pe baza debitelor afluente realizate in ultima luna in principalele lacuri de acumulare, a prognozelor hidrologice pentru lunile imediat urmatoare si a cerintelor de apa ale folosintelor, resursele de apa pentru alimentarea folosintelor prin sisteme centralizate vor fi asigurate fara restrictii.

"Alimentarea cu apa bruta a municipiului Bucuresti va fi asigurata fara restrictii, conform scenariului de exploatare, in conditiile realizarii prognozei. Pot fi semnalate probleme in localitatile unde nu exista sisteme centralizate de alimentare cu apa", se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.