Sambata, 10 august, valul de caldura va persista, astfel incat vremea se va mentine calduroasa in toata tara.

Va fi canicula in vestul si local in sudul si centrul tarii unde temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 35 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi usor pragul critic de 80 de unitati.

Meteorologii mai avertizeaza ca in noaptea de sambata spre duminica si pe parcursul zilei de duminica instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in vestul, centrul si nordul tarii, unde vor fi averse, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce trecator pot lua aspect de vijelie si izolat caderi de grindina.

Vremea in weekend

Sambata, caldura se mai domoleste; canicula reapare local in vest, in sud-vest si cu totul izolat in sud-estul si centrul tarii. Spre seara, in vest si nord-vest isi fac aparitia aversele, ce vor veni cu fulgere, vant nervos si conditii de grindina.

Duminica, temperaturile continua sa scada usor, iar aversele se anunta in vest, nord-vest, in centru si la munte, relateaza stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.