Social 6 August 2013 09:47
Elevii romani au castigat cinci medalii - doua de aur, doua de argint si una de bronz - la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica, acesta fiind cel mai bun rezultat al Romaniei in istoria participarii la competitie.

Medaliile de aur au fost obtinute de Iustina Craciun si Denis Turcu, elevi in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Denis Turcu s-a clasat pe primul loc in ierarhia olimpiadei, iar Iustina Craciun a fost premiata pentru cea mai buna rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs, potrivit sursei citate.

Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a, Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Paul Andrei Draghis (clasa a X-a, Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare), in timp ce medalia de bronz a intrat in posesia Catalinei Miritescu (clasa a XI-a, Liceul International de Informatica din Bucuresti), scrie MEDIAFAX.

Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica, ajunsa la editia a saptea, s-a desfasurat in orasul Volos din Grecia, in perioada 27 iulie - 5 august. La competitie au participat peste 100 de concurenti din 20 de tari. Editia de anul viitor a acestei olimpiade va fi gazduita de Romania, la Suceava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.