Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 5 - 11 august, in fiecare regiune a tarii.

Banat

In primele zile ale intervalului de prognoza temperatura aerului va marca o crestere treptata, de la valori medii diurne de 34 de grade pana la 38 de grade pe data de 9 august. Ulterior, pana pe 12 august, un usor proces de racire va determina scaderea mediilor termice cu aproximativ 6 grade Celsius, pentru ca apoi sa se mentina la valori de 31...32 de grade pana la sfarsitul perioadei de prognoza. Minimele nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, marcand o crestere de la 17 la 21 de grade in primele zile, apoi o scadere treptata dupa 9 august, pentru ca in ultimele zile sa atinga, in medie, 16 grade.

Nu se vor semnala precipitatii in primele 5 zile de prognoza si abia dupa 10 august vor fi ploi pe arii restranse, in general slabe cantitativ.

Crisana

In cursul primelor patru zile, media temperaturilor maxime va creste cu 3...4 grade, spre 37 de grade ziua si 19 grade noaptea. Ulterior regimul termic va marca o scadere treptata, spre medii diurne de 30....31 de grade si, respectiv, nocturne de 16...17 grade, in intervalul 12-18 august.

Averse insotite de descarcari electrice se vor semnala incepand cu data de 9 august, dar pe arii mai extinse vor fi pe 10, 13, 14 si 15 august.

Transilvania

Temperatura aerului va creste in primele zile, astfel incat pe 8-9 august se vor inregistra medii ale maximelor diurne de 34 de grade si ale minimelor nocturne de 16 grade Celsius.

Intre 10 si 13 august valorile termice vor scadea cu aproximativ 4 grade, iar pana la sfarsitul intervalului regimul termic mediu se va mentine relativ constant, in jurul a 28...29 de grade ziua si 12...13 grade noaptea.

Probabilitatea pentru averse si descarcari electrice va creste dupa data de 9 august, dar numai izolat vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

Maramures

Intre 5 si 9 august valorile termice diurne vor creste in mod semnificativ, de la 32 pana la 36 de grade, in medie, iar minimele nocturne vor atinge 18 grade. Apoi temperatura va marca o scadere, atingand pe 12...13 august medii ale valorilor maxime de aproximativ 29 de grade si minime de 15 grade, pentru ca apoi sa se mentina la aceste valori normale climatologic pentru prima jumatate a lunii august.

Citeste si:
A trecut o săptămână de la moartea lui Nosfe. Shift și Ruby, mesaje...
A trecut o săptămână de la...

Averse de ploaie insotite de descarcari electrice se vor semnala incepand cu 9...10 august, cand se vor cumula izolat cantitati de apa mai insemnate si, din nou, in intervalul 13...15 august.

Moldova

Media temperaturilor maxime va creste de la 29 la 33 de grade Celsius in primele patru zile, dar apoi va scadea, spre 29...30 de grade in jurul datei de 11 august. Pana la sfarsitul intervalului de prognoza, regimul temperaturii aerului se va mentine relativ constant la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei. Minimele nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, cu o crestere spre 19 grade in jurul datei de 10 august, apoi o scadere, pana la 16 grade, in ultimele zile.

Nu vor fi averse pana pe 9 august, apoi probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferica va creste, insa ploile vor fi in general nesemnificative cantitativ si se vor semnala pe arii restranse.

Citeste si:
Vremea la extreme în următoarea perioadă. Prognoza meteo ANM pentru...
Vremea la extreme în...

Doborgea

Temperaturile maxime vor creste de la 29 de grade in prima zi pana la 31 de grade, in medie, pe 9-10 august, dupa care se vor mentine relativ constante, in jurul valorii de 30 de grade, pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Mediile minimelor nocturne vor fi de aproximativ 19 grade in cea mai mare parte a perioadei de prognoza si doar pe 9...10 august vor creste spre 21 de grade Celsius.

Nu va ploua pana pe 10 august, apoi probabilitatea pentru ploi de scurta durata va fi redusa.

Muntenia

Temperaturile maxime vor creste, in medie, de la 32 de grade in prima zi pana la 35 de grade pe 9 august, apoi vor scadea spre 32 de grade pe 12 august. Ulterior, pana la sfarsitul perioadei de prognoza, se vor mentine la aceasta valoare. Temperaturile minime vor avea valori medii de 17...19 grade pe tot parcursul celor 2 saptamani de prognoza.

Citeste si:
Prognoza meteo - 6 martie 2023. Vreme însorită în noul început de...
Prognoza meteo - 6 martie...

Intre 5 si 9 august nu vor fi precipitatii, apoi va exista probabilitatea aparitiei unor ploi slabe cantitativ.

Oltenia

Intre 5 si 9 august mediile valorilor termice diurne vor creste de la 32 la 36 de grade Celsius, apoi vor scadea treptat, spre 32 de grade pe 12 august. In a doua saptamana regimul termic diurn se va mentine constant la valori apropiate de cele normale pentru prima jumatate a lunii august. Temperaturile minime nocturne vor fi, in medie, de 17...19 grade pe tot parcursul intervalului, cu cele mai calde nopti in intervalul 8-10 august.

Nu vor fi ploi in primele 5 zile ale perioadei de prognoza, apoi va exista o probabilitate redusa pentru averse slabe, cu precadere intre 13 si 15 august.

La munte

Vremea se va incalzi in intervalul 5-9 august, in care atat temperaturile maxime, cat si cele minime vor creste, in medie, cu 5 grade, atingand pe data de 9 august, valori medii de 14 grade dimineata si 25 de grade la amiaza. Ulterior regimul termic va scadea usor si treptat, spre medii diurne de 20 de grade si nocturne de 11 grade la sfarsitul intervalului de prognoza.

Pe parcursul primelor zile instabilitatea atmosferica va fi redusa, dar dupa 10 august creste probabilitatea pentru averse si descarcari electrice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.