Romania este prima tara din lume la Olimpiada Internationala de Geografie, dupa ce elevii romani au castigat trei medalii de aur si una de argint la editia de anul acesta a competitiei, desfasurata in Japonia, informeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Medaliile de aur au fost obtinute de Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul National "Costache Negri" din Galati), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul National "I. C. Bratianu" din Pitesti) si Theodor-Adrian Ivan (Colegiul National din Iasi), toti trei aflati la prima participare intr-o astfel de competitie.

Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco, absolvent al Liceului Teoretic "Constantin Brancoveanu" din Bucuresti, medaliat cu bronz la editia precedenta.

La editia de anul trecut, Romania a ocupat locul al doilea pe natiuni, cu doua medalii de aur, una de argint si una de bronz. Olimpiada Internationala de Geografie 2013 s-a desfasurat in perioada 30 iulie - 5 august, la Kyoto (Japonia), reunind participanti din 32 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.