Social 5 August 2013 11:55
Sorin Ovidiu Vintu, a venit, luni, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiat ca martor in dosarul in care se fac cercetari in legatura cu modul in care s-a facut preluarea actiunilor Realitatea Media.

Sorin Ovidiu Vintu a spus, la intrarea in sediul DNA, ca a venit pentru a face declaratii de martor in dosarul privind modul in care au fost preluate actiunile Realitatea.

Potrivit MEDIAFAX, procurorii anticoruptie au audiat-o vineri, pe fiica Sorin Ovidiu Vintu, Ioana, aceasta declarand ca a dat o declaratie in calitate de martor in dosarul legat de Realitatea Media.

Intrebata daca este vorba despre vreo plangere depusa de postul de televiziune sau despre cercetari penale privind modul de vanzare a actiunilor Realitatea Media catre omul de afaceri Elan Schwartzenberg, aceasta nu a comentat, dar a aratat ca saluta demersul procurorilor.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca Ioana Vintu a fost chestionata de procurori in legatura cu modul in care s-a facut preluarea actiunilor Realitatea Media dupa ce Elan Schwartzenberg a iesit din actionariatul trustului.

Potrivit surselor citate, ar exista suspiciuni ca Realitatea Media ar fi fost preluata in mod abuziv de catre societatea Strategies Research Investments SRL, ai carei actionari sunt Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru.

Totodata, anchetatorii verifica si modul in care Elan Schwartzenberg a cumparat actiuni din Realitatea Media, au precizat sursele citate.
In acest dosar, se fac cercetari prealabile, nefiind nimeni urmarit penal, au mai aratat sursele citate.

Actionariatul societatii Realitatea Media SA a fost modificat oficial pe 8 martie 2013, conform documentelor depuse la Oficiul Registrului Comertului.

Din actionariatul Realitatea Media SA, care se afla in insolventa, a iesit Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited. Din actionariatul Realitatea Media SA nu mai fac parte nici omul de afaceri Elan Schwartzenberg si nici copiii lui Sorin Ovidiu Vintu.

Citeste si:
Lavrov: Invazia din Ucraina este un răspuns la acțiunile NATO
Lavrov: Invazia din Ucraina...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.