Peste 43.000 de absolventi s-au inregistrat in ultimele doua luni ca someri, 35.728 dintre ei fiind absolventi de invatamant liceal sau post-liceal, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

In perioada 1 iunie - 31 iulie 2013, in baza de date a ANOFM s-au inregistrat 43.008 absolventi, dintre care 3.970 in iunie si 39.038 in iulie.

Potrivit MEDIAFAX, din cei 39.038 de absolventi inscrisi in iulie, 648 au finalizat o forma de invatamant primar, gimnazial sau profesional, 35.728 sunt absolventi de invatamant liceal sau post-liceal, iar 2.662, de invatamant universitar.

Dupa inscrierea la agentiile de ocupare a fortei de munca sau la alti furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca acreditati, absolventii pot beneficia de serviciile de mediere a muncii pe locurile de munca vacante declarate de angajatori, precum si de serviciile de informare si consiliere profesionala, si pot participa la cursuri gratuite de formare profesionala.

Absolventii care, intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire, nu reusesc sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale, beneficiaza de indemnizatie de somaj, in cuantum de 50 la suta din valoarea indicatorului social de referinta, pe o perioada de sase luni.

Indemnizatia de somaj nu se acorda automat tuturor celor care s-au inscris in termenul legal de 60 de zile de la absolvire, ci se acorda la cerere.

Cererea, insotita de documentele necesare, se depun de catre solicitant la agentia pentru ocuparea fortei de munca din raza de domiciliu/resedinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.