Social 4 August 2013 12:10
Avizele psihologice pentru permisul auto si de port arma sunt date de, multe ori, de psihologi neautorizati si nu exista o evidenta clara a acestor documente, afirma reprezentantii Colegiului Psihologilor din Romania, cerand autoritatilor sa reglementeze acest sistem.

"Este nevoie de o evidenta clarta a tuturor avizelor psihologice. Se impune ca acestea sa fie date de catre phihologi care lucreaza in structuri autorizate. In cazul cadrelor didactice, de exemplu, aceste avize psihologice fie lipsesc cu desfavarsire, fie sunt date de medicina muncii si nu sunt in acord cu metodologia specifica", a declarat Florinda Golu, presedintele comisiei de metodologie a Colegiului Psihologilor din Romania.

Potrivit MEDIAFAX, la randul sau, presedintele CPR, Mihai Anitei, a spus ca, fara un control riguros al acestor avize, atat pentru permisele auto sau port arma, cat a celor pentru angajati, precum profesorii sau medicii, pot aparea situatii cu repercuisuni grave asupra comunitatii.

Intrebat daca parlamentarii ar avea nevoie de un aviz psihologic, presedintele CPR a spus ca nu, atata timp cat ei sunt alesi de popor.

"Nu cred ca in cazul presedintelui tarii sau in cazul parlamentarilor ar fi nevoie de aviz psihologic, am mai spus acest lucru, intrucat sunt alesi de popor", a explicat Anitei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.