Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a anuntat, miercuri, ca pachetul de baza va fi pus in dezbatere publica in 30 septembrie si va fi asumat de Guvern, iar de acesta trebuie sa beneficieze atat cetatenii asigurati, cat si cei neasigurati.

Nicolaescu a mai precizat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca la realizarea pachetului de baza trebuie sa gaseasca un echilibru intre nevoi, dar si resursele pe care le are statul, scrie MEDIAFAX.

"Vreau sa fac precizarea ca la pachetul de servicii de baza trebuie sa aiba acces atat cei asigurati, cat si neasigurati, un accent deosebit fiind pus pe preventie, dar si pe relatia cost - eficienta
", a spus Nicolaescu.

El a mentionat componentele de baza ale pachetului: servicii de medicina preventiva, servicii de urgenta, costurile acoperind activitatile SMURD, ambulanta, unitate de primiri ugenta, centru de primiri urgenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.