Social 31 Iulie 2013 12:08
Rectorul Universitatii "Ovidius" din Constabta, Tiberius Epure, a fost suspendat din functia de vicepresedinte al Consiliului National al Rectorilor, "pana la elucidarea situatiei", dupa ce a fost retinut, marti, de catre procurorii DNA pentru comiterea a trei infractiuni de luare de mita.

Potrivit unui comunicat al Consiliului National al Rectorilor (CNR), de miercuri, transmis de unul dintre vicepresedinti, rectorul Universitatii de Vest Timisoara, Marilen Pirtea, acest for a luat in unanimitate decizia de a-l suspenda pe rectorul Universitatii "Ovidius" din Constanta, Danut Tiberiu Epure, din functia de vicepresedinte.

"Avand in vedere recentele evenimente petrecute la Universitatea «Ovidius» din Constanta, Biroul Permanent al Consiliului National al Rectorilor din Romania a decis in unanimitate suspendarea din functia de vicepresedinte a lui Danut Tiberiu Epure, pana la elucidarea situatiei create, urmand ca dupa solutionarea spetei de catre instante, sa actionam in consecinta", se arata in comunicat.

Rectorul Universitatii "Ovidius" din Constanta, Tiberius-Danut Epure, a fost retinut, marti, de catre procurorii DNA pentru comiterea a trei infractiuni de luare de mita, fiind acuzat ca a primit bani pentru a facilita admiterea mai multor studenti la Facultatea de Farmacie din cadrul institutiei.

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale intocmita de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, rectorul Universitatii "Ovidius" a primit, in cursul lunii august a anului trecut, de la o persoana 1.000 euro, prin intermediar, pentru a facilita admiterea fiicei celui de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie pe un loc destinat cetatenilor straini, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, in cursul acestei luni, Tiberius Epure a pretins, atat direct cat si prin intermediar, de la doua persoane, 9.000 de euro pentru a pune la dispozitia unor candidati la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs. Din banii pretinsi in luna iulie, Epure a primit suma de 4.000 de euro, dupa care a remis unuia dintre candidati subiectele si rezolvarile acestora la disciplinele biologie si chimie.

Citeste si:
Universitățile vor decide singure modul în care își vor desfășura...
Universitățile din România...

Conform procurorilor anticoruptie, la pretinderea si primirea sumei de 4.000 de euro, rectorul Universitatii "Ovidius" a fost ajutat de catre Stere Tala, care a intermediat relatia cu persoana care a dat suma de bani, astfel ca acesta este cercetat penal pentru savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.