Social 31 Iulie 2013 11:05
Alexandru, un copil de 6 ani din Dolj care suferea de obezitate morbida, a murit.

Baiatul de 6 ani care cantarea 120 de kg a murit miercuri dimineata, dupa ce marti a fost internat la Spitalul Judetean Craiova, in coma.

El reusise sa slabească in ultima perioada si urma un tratament medicamentos, urmand ca medicii sa decida daca va fi operat, scrie realitatea.net.

Starea lui Alexandru se inrautatise in ultimele zile si a ajuns din nou la Terapie Intensiva. In timpul noptii, baiatul a inceput sa se simta din ce in ce mai rau, a vomitat sange, iar la ora 8.00, corpul lui a cedat fara ca medicii sa mai poata sa il resusciteze.

"Mi-au spus doctorii ca am ajuns cu el prea tarziu, ca era deja prea bolnav si ca nu se mai putea face nimic”, a declarat mama baiatului, citata de evz.ro.

Cazul lui Alexandru a fost mediatizat in prima jumatate a lunii iulie, dupa ce copilul ar fi facut deja un preinfarct in luna iunie.

"A fost diagnosticat la varsta de doi ani cu obezitate morbida. Imi pare rau de el, dar nu am ce sa ii fac. Numai medicii l-ar putea face bine. Mananca foarte mult', a declara atunci mama baiatului citata de libertatea.ro.

Copilul a fost luat in evidenta de asistentul social din comuna doljeana Dragotesti, care a declarat ca a facut o ancheta sociala acasa la Alexandru, iar acesta era bine ingrijit.

"Familia ne-a spus ca nu isi doreste sa lase copilul intr-un centru de ingrijiri. Baiatul nu este maltratat, insa nu merge si nu vorbeste, iar la 6 ani cantareste 120 de kilograme. Noi le oferim lunar un ajutor material. Stiu ca familia nu ii poate oferi dieta prescrisa de medici, din cauza ca nu are bani'', a spus Stefania Captatana, asistent social in cadrul primariei Dragotesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.