Romania va organiza in 2018, pentru a sasea oara, Olimpiada Internationala de Matematica, fiind nominalizata de catre Consiliul Consultativ al acestei competitiei, anunta Ministerul Educatiei Nationale.

Prima editie a olimpiadei, care a avut loc in 1959, a avut loc tot in Romania, la Brasov.

Potrivit MEN, Romania a mai organizat competitia in 1960, la Sinaia, si in 1969, 1978 si 1999, la Bucuresti.

"Sunt foarte bucuros ca oferta Guvernului Romaniei de a organiza Olimpiada Internationala de matematica la Bucuresti a fost acceptata de Consiliul Consultativ al Olimpiadei Internationale de Matematica. Este o recunoastere a performantelor elevilor romani in domeniul matematicii", a declarat ministrul Educatiei, Remus Pricopie, potrivit MEDIAFAX.

Romania se numara printre fondatorii competitiei, alaturi de Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia, fosta RDG, Ungaria si fosta URSS. Romania si Bulgaria detin si recordul de prezente, 54, participand practic la toate editiile olimpiadei.

Palmaresul participarii tarii noastre la Olimpiada Internationala de Matematica este remarcabil: 269 de medalii , dintre care 73 de aur, 124 de argint, 96 de bronz si trei mentiuni.

La editia de anul acesta, desfasurata in perioada 18-27 iulie, in Columbia, elevii romani au cucerit sase medalii - trei de argint si trei de bronz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.