Dan Voiculescu a declarat luni, dupa ce a fost audiat in dosarul de santaj in care sunt cercetati, printe altii, fiica acestuia, Camelia Voiculescu, si directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, ca anchetatorii i-au comunicat, cu acest prilej, ca este complice.

"Mi s-a adus la cunostinta ca as fi complice. Deci am fost, spun ei ca sunt complice. Eu nu am nicio treaba cu dosarul asta de niciun fel, ca atare lucrurile sunt putin complicate. Parerea mea este urmatoarea: este o incercare de intimidare a presei, o incercare care de mult este dorita (...) Nu avem de-a face nici macar cu un santaj. Este un conflict comercial intre Antena Group si RCS, conflict care dureaza de sase ani, conflict care nu are niciun fel de legatura cu penalul", a spus Voiculescu, la iesirea de la DNA, transmite MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului emis de DNA, procurorii au inceput urmarirea penala fata de Dan Voiculescu pentru complicitate la infractiunea de santaj.

DNA informeaza ca probatoriul din acest caz releva implicarea lui Voiculescu in activitatile desfasurate de Alexandrescu.

Concret, arata anchetatorii, lui Dan Voiculescu i-a fost adus la cunostinta, atat de catre Sorin Alexandrescu, cat si de catre fiica sa Camelia Voiculescu, fiecare demers realizat in scopul de a se incheia contractul cu RCS&RDS.

De asemenea, sustine DNA, Voiculescu i-a precizat lui Alexandrescu faptul ca materialele compromitatoare ar trebui sa fie difuzate si pe alte cai mediatice decat posturile de televiziune si i-a indicat sa manifeste precautie cu ocazia intalnirilor si discutiilor cu partea vatamata.

La intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, fondatorul Partidului Conservator a tinut sa ii transmita un mesaj sefului statului: "Vreau sa-i transmit la modul cel mai serios lui Basescu Traian ca adversitatea noastra politica, de mare notorietate si de ani de zile, nu trebuie sa afecteze valori fundamentale ale societatii romanesti, cum e familia si, mai ales, cum e libertatea de exprimare, pentru care au murit oameni in decembrie. Asta e partea foarte serioasa si dureroasa", a spus Voiculescu, caruia ii lipsea o lentila de la ochelarii de soare.

Citeste si:
Vremea caldă și investițiile în surse alternative au înfrânt...
Vremea caldă și investițiile...

Dan Voiculescu a venit la DNA insotit de avocatii Sergiu Andon si Gheorghita Mateut.

Dpa sosirea lui Voiculescu, un grup de zece persoane a venit in fata sediului DNA, pentru a protesta fata de "actiunile procurorilor indreptate impotriva posturilor Antena", dar si fata de Traian Basescu si Consiliul Superior al Magistraturii. Protestul s-a incheiat in jurul orei 12.00, dupa sosirea unui reprezentant al Jandarmeriei si a unui negociator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.