Judetele Arad, Timisoara, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj si Olt se vor afla luni sub cod portocaliu de canicula, aceeasi avertizare fiind emisa si pentru marti pentru judetele Olt, Teleorman si Giurgiu, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Luni, canicula se va intensifica in judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj si Olt, unde temperaturile maxime vor atinge 39 - 40 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitati.

Aceleasi temperaturi maxime se vor inregistra marti in judetele Olt, Teleorman si Giurgiu, care se vor afla de asemenea sub cod portocaliu de canicula.

Meteorologii au mai emis, sambata, cod galben de canicula pentru partea de vest si cea de sud a tarii, incluzand 26 de judete si municipiul Bucuresti, de duminica pana marti. In aceste regiuni, temperaturile maxime vor depasi 36 - 37 de grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.