Social 25 Iulie 2013 11:07
Examenul de bacalaureat din Capitala se schimba, in urma cazurilor de frauda multiple semnalate.

Examenul de bacalaureat din Capitala va fi organizat, in sesiunea august - septembrie, doar in colegiile nationale si "in unitatile de invatamant mai serioase", pentru a evita orice suspiciune de frauda, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, inspectorul general scolar, Constantin Traistaru.

Inspectorul general scolar al Capitalei a precizat ca printre colegiile in care va fi sustinut examenul de bacalaureat in sesiunea a doua sunt Sfantul Sava, Mihai Viteazul, Gheorghe Lazar, Spiru Haret, Ion Neculce, I.L. Caragiale.

Traistaru a mai spus ca si pentru sesiunea de anul viitor va lua in calcul organizarea bacalaureatului in centre asupra carora nu a existat suspiciunea de frauda.

Tot joi, ISMB a anuntat ca intre 75 si 115 clase de a IX-a ar putea fi desfiintate din toamna, prin neocuparea locurilor, iar pana la 150 de norme vor fi reduse, profesorii care ar putea fi afectati de diminuarea numarului de clase fiind de la disciplinele tehnologice.

Traistaru a declarat ca, dupa prima repartizare computerizata in licee, a fost facuta o analiza din care rezulta ca din toamna ar putea sa dispara intre 75 si 115 clase de a IX-a.

"Asteptam rezultatele la a doua repartizare computerizata in liceu, dar dupa o prima analiza pe care am facut-o, am constatat ca din toamna ar putea disparea intre 75 si 115 clase din invatamantul tehnologic, aceasta implicand reducerea pana la 150 a normelor pe discipline tehnologice", a spus inspectorul general scolar al Capitalei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.