Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, nu se arata deloc deranjat de faptul ca mai bine de jumatate din candidatii la examenul de definitivat au picat.

Ministrul Educatiei Remus Pricopie a declarat pentru MEDIAFAX ca ponderea celor care au promovat definitivatul, de 47,83 la suta, inseamna ca acesta este un examen serios, exigent, asa cum trebuie sa fie si i-a felicitat pe cei aproape 3.200 de candidati care au promovat.

"Anul acesta, la examenul de definitivat a crescut media de promovare de la 7 la 8. Am facut acest lucru pentru ca este important sa avem profesori bine pregatiti. 47,83 la suta promovati insemana ca definitivatul este un examen serios, exigent, asa cum trebuie sa fie. In Finlanda, spre exemplu, promovabilitatea este de 10 la suta", a declarat ministrul Pricopie.

Ministrul Educatiei a mai apreciat ca Legea Educatiei ar trebui sa sanctioneze mai aspru profesorii care vor sa promoveze prin frauda.

"Ii felicit pe cei 3.181 de candidati care au promovat examenul de definitivat. Ii felicit pe cei 32 de profesori care au luat nota 10", a mai spus Pricopie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.