Elevii romani au castigat 13 medalii, dintre care noua de aur, la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, acesta fiind cel mai bun palmares din ultimii trei ani la aceasta competitie de informatica, matematica, fizica si chimie, potrivit Ministerului Educatiei.

La Olimpiada desfasurata in localitatea rusa Yakutsk, incepand cu 17 iulie, elevii din Romania au obtinut trei medalii de aur la proba de informatica, trei medalii de aur si una de bronz la matematica, doua medalii de aur si una de argint la chimie si o medalie de aur si doua de argint la fizica.

Medaliile de aur la informatica au fost castigate de Rares Darius Buhai (clasa a X-a, Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita, laureat cu aur si anul trecut), Valentin Marius Harsan si Marius Gavrilescu (ambii elevi in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti).

La matematica, au castigat medalii de aur Simona Diaconu (clasa a X-a, Liceul International de Informatica din Bucuresti), Ioan Laurentiu Ploscaru (clasa a IX-a, Colegiul National "Alexandru Lahovari" din Ramnicu Valcea) si Paul Gabriel Musca (clasa a XI-a/ Liceul International de Informatica din Bucuresti), in timp ce Andreea Magalie (clasa a XI-a, Liceul International de Informatica din Bucuresti, medaliata cu argint la editia precedenta) a obtinut o medalie de bronz.

Medaliile de aur la chimie au fost obtinute de Vlad-Mihai Mandric (clasa a X-a, Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti) si Cristian David Calin (clasa a XI-a, Colegiul National "Costache Negruzzi" din Iasi, medaliat cu argint anul trecut), iar Radu Costin Bizga-Nicolescu (clasa a XI-a, Colegiul National "Ion C. Bratianu" din Pitesti) a castigat una de argint.

La fizica, Ioan Ignat (clasa a X-a, Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta, castigator al unei medalii de aur si la editia din 2012) a obtinut, din nou, cea mai stralucitoare medalie, iar Raul Alex Pipis (clasa a XI-a, Colegiul National "Iancu de Hunedoara" din Hunedoara) si Horia Petru Nicolaescu (clasa a XI-a, Liceul International de Informatica din Bucuresti) au primit cate o medalie de argint.

Citeste si:
Concursul Complet Internațional de la Karpatia Horse Show,...
Concursul Complet...

La Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, aflata la editia a 19-a, au participat peste 150 de concurenti din Romania, Federatia Rusa, Bulgaria, Serbia si Macedonia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.