Social 21 Iulie 2013 16:38
Aproximativ o mie de mineri de la cele trei unitati miniere ale SNIMVJ sunt blocati, vineri dimineata, in subteran, alte circa 300 de persoane de la suprafata manifestand in semn de solidaritate cu acestia, relateaza MEDIAFAX.

[UPDATE]

Unul dintre minerii care refuza sa iasa din subteranul Minei Paroseni a iesit, vineri dupa-amiaza, la suprafata, pentru a-si aduce un coleg caruia i s-a facut rau si care a fost preluat de o ambulanta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Transmiteti-i lui Victor Ponta ca poate asa i se indeplineste visul sa inchida mineritul din Valea Jiului, daca ne scot unul cate unul din subteran. Asa, daca murim pe capete, probabil vor rezolva si problema minerilor", a spus minerul care si-a adus colegul la suprafata.

Potrivit sursei citate, minerii aflati in subteran la Paroseni - aproximativ 500 de persoane - au decis sa intre in greva foamei, de vineri de la ora 16.00, considerand ca sunt dispretuiti si ignorati de forurile decizionale.



Un secretar de stat de la Ministerul Economiei, Bogdan Nicolae Badea, a ajuns la Petrosani, urmand ca la Deva sa ajunga si un reprezentant al Ministerului Energiei, directorul Directiei Generale Resurse Minerale, Sorin Gaman, pentru negocieri.

Minerii din schimburile I, II, III si IV de la unitatile miniere Petrila, Paroseni si Uricani sunt blocati, vineri dimineata, in subteran, ei protestand astfel fata de faptul ca reprezentantii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) nu cumpara carbunele pe care acestia il extrag.

Minerii din schimbul I de la Paroseni, cei care au fost primii care au refuzat sa iasa din subteran, se afla la locurile de munca de 24 de ore. Intre timp, numarul ortacilor aflati in subteran a ajuns la aproximativ o mie, dupa ce primilor protestatari li s-au alaturat, pe rand, colegii din celelalte schimburi.

La cele trei unitati miniere, colegii de la suprafata ai ortacilor protesteaza si ei, iar cei de la Mina Uricani s-au urcat pe cele circa 3.000 de tone de carbune care au fost depozitate in curtea unitatii intrucat nu au putut fi livrate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.