Potrivit site-ului theworldgeography.com, care a facut un clasament al celor mai impresionante si unice cascade din lume, pe locul intai se pozitioneaza tara noastra cu o cascada din judetul Caras-Severin.

Pe Valea Minisului, in Muntii Aninei, judetul Caras Severin, se afla Cascada Bigar. Aspectul inedit este dat de inaltimea de 7 metri de la care curge apa, direct pe un bloc de tuf calcaros.

Zona este inclusa din anul 2000 in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita. Izvorul este alimentat de un curs de apa subteran, care strabate pestera Bigar din Muntii Aninei. Dupa aproximativ 200 de metri, apa izvorului se varsa in raul Minis, de pe un prag stancos, formand cascada de tuf calcalor, ce poata numele de Cascada Bigar.

Din pacate, locul acesta de o rara frumusete este lasat de izbeliste. In zona respectiva nu s-a mai facut nicio investitie de mai bine de 20 de ani.

Pe locul doi in acest clasament care ne onoreaza se afla Eternal Flame Falls, din Statele Unite ale Americii, urmata de cascada Asik-Asik din Filipine, Horizontal Falls din Australia si Blood Falls din Antartica.

Sursa foto: Alexandru Coman / Flickr


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.