Gheorghe Rusu, Tiberiu Cristodorescu si Gheorghe Clapon, retinuti pentru trafic de influenta, dupa ce au primit 40.000 de euro de la o persoana pentru a interveni pe langa judecatorii Curtii de Apel Iasi pentru a-i reduce pedeapsa, au fost arestati preventiv sambata seara.

Cei trei au fost adusi, sambata, la Tribunalul Iasi, cu propunere de arestare preventiva, pentru 29 de zile.

Dupa mai multe ore de audieri, judecatorii s-au retras pentru deliberari, iar in jurul orei 22.30 au emis mandate de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pentru Gheorghe Rusu (fost Corduneanu), Tiberiu Cristodorescu si Gheorghe Clapon.

Pe parcursul zilei, in fata Tribunalului Iasi s-au adunat mai multe persoane, in principal membri ai clanului Corduneanu din Iasi.

In cursul dupa-amiezii, ordonantele de retinere pentru 24 de ore, emise de procurorii DNA, au expirat, insa in momentul prezentarii sentintei, cele trei persoane erau prezente in sala de judecata.

Dragomir Tomaseschi, avocatul lui Gheorghe Clapon, a declarat, potrivit MEDIAFAX, ca va fi formulat recurs impotriva deciziei judecatorilor, el precizand, totodata, ca probele procurorilor DNA sunt interpretabile.

"Probele procurorilor sunt interpretabile si lasa loc oricarei situatii. Este prematur sa spun ce se va intampla la recurs", a afirmat Tomaseschi.

Avocatul iesean sustine ca Gheorghe Clapon a imprumutat banii de la o femeia denuntatoare si ca urma sa-i inapoieze pana in luna octombrie, "nefiind vorba despre bani care sa fie dati unor judecatori de la Curtea de Apel Iasi".

"Acesti bani nu au legatura cu nici un judecator. Sunt bani pe care clientul meu i-a luat cu imprumut si care urmau sa fie returnati in octombrie. In referatul procurorilor DNA se arata ca este vorba de 40.000 de euro, insa Gheorghe Clapon a impumutat doar 20.000 de euro. Ma intreb unde sunt restul de bani. De asemenea, nu s-a facut vreun flagrant, totul e interpretabil", a mai spus avocatul Dragomir Tomaseschi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.