Aproape 30 de taximetristi au ramas fara permisele si peste 2.800 au fost amendati de politisti, intr-o singura zi, pentru ca nu au folosit aparatele de taxat, au avut defectiuni la masini, au condus cu viteza, nu au acordat prioritate pietonilor sau au circulat la culoarea rosie a semaforului.

Politistii de la Rutiera au verificat, in 9 iulie, in Capitala si toate municipiile resedinta de judet, transportul in regim "taxi" si "rent a car cu sofer", fiind controlate 5.271 de autovehicule, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane remis, sambata, potrivit MEDIAFAX.

In urma controalelor, politistii au dat 2.895 de sanctiuni contraventionale, dintre care 338 pentru nerespectarea regulilor privind transportul de persoane in regim de taxi si de inchiriere.

Alte 2.547 de sanctiuni au fost date pentru incalcarea regulilor de circulatie, cele mai multe pentru taximetristii care au condus cu viteza. Taximetristii au mai fost sanctionati pentru neacordare de prioritate pietonilor sau vehicule, nerespectarea culorii rosii a semaforului, dar si pentru lipsa asigurarii de raspundere civila auto.

Politistii au retinut 29 permise de conducere, iar pentru defectiuni tehnice sau dotari suplimentare nepermise de lege au fost retrase 95 de certificate de inmatriculare.

Totodata, in cadrul actiunii, politistii au constatat 11 infractiuni, dintre care opt la regimul circulatiei si trei de alta natura.

Un taximetrist a ramas fara permisul de conducere dupa ce a fost surprins de aparatul radar ca circula cu 103 kilometri pe ora, pe strada Odoreului, din municipiul Satu Mare.

In timpul unui control in Capitala, politistii au depistat un taximetrist care transporta persoane, desi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule, pe numele acestuia fiind intocmit dosar penal.

Unui alt taximetrist, din Brasov, i-a fost retinut permisul de conducere, dupa ce politistii au constatat ca masina cu care acesta transporta persoane avea defectiuni grave la mecanismul de directie.

Citeste si:
ANAF, amendă record pentru un mare lanț de magazine din România. De...
ANAF, amendă record pentru un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.