Mii de turisti si localnici au asistat, sambata dimineata, timp de doua ore, in zona Portului Turistic Mangalia, la acrobatii aeriene, salturi cu parasuta si la zboruri in formatie, in cadrul spectacolul aviatic "Aeromania".

Spectacolul, organizat de Primaria Mangalia si Aeroportul Tuzla cu ocazia implinirii a 15 ani de activitate a Regional Air Services, se desfasoara sambata si duminica, intre orele 10.00 - 12.00, in Portul Turistic Mangalia, apoi, de la ora 16.00, se muta pe aerodromul din Tuzla.

Chiar de pe plaja, turistii au putut urmari acrobatii aeriene executate de piloti de renume mondial, intre care Jurgis Kairys - multiplu campion mondial de acrobatie si inventator al unor manevre aviatice, in prezent antrenor al lotului national de acrobatie al Romaniei, Iakarii Acrobati, Ali Ozturk - campionul Turciei cu biplanul sau, Pitts, Svetlana Kapanina - campioana Rusiei, Francesco Fornabaio - campionul Italiei la acrobatie sau Luca Bertossio - campionul mondial la planorism.

De asemenea, spectatorii au asistat la salturi de la mare inaltime executate de parasutistii condusi de Adrian si Cristina Constandache din cadrul Statului Major al Fortelor Aeriene Romane, scrie MEDIAFAX.

De la ora 16.00, spectacolul se va muta la Tuzla unde, pe scena asezata in fata hangarului, vor urca Mihai Margineanu care, fiind elev al scolii de pilotaj Regional Air Services de la Tuzla va incerca sa convinga instructorii si publicul ca are succes si cu muzica si cu aviatia, precum si formatiile Zdob si Zdub, Trupa Veche, Platonic, Parazitii. In acelasi timp, pilotii si parasutistii vor relua acrobatiile executate dimineata in zona plajei din Mangalia, iar publicul va putea face zboruri de agrement si salturi cu parasuta.

Seara se va incheia cu zboruri executate de aparate Iak 52 si cu efecte pirotehnice in aer si la sol.

De asemenea, echipa de la Regional Air Services - proprietara Aeroportului Tuzla a pregatit si alte atractii: standuri de aviatie, motociclete, ciocolata, inghetata si degustari de vinuri.

Pentru a ajunge la aeroport, cei care se afla in Constanta pot folosi sambata si duminica cele doua autobuze RATC care ofera transport gratuit de la gara, cu plecare la ora 16.00 si 17.00 si intoarcere la ora 20.30 si 21.00.

Citeste si:
Richard Browning, inventatorul costumului de zbor individual, vine...
Richard Browning,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.