Camelia Voiculescu este urmarita penal in dosarul lui Sorin Alexandrescu, pentru complicitate la santaj, alaturi de ea fiind cercetate si SC Antena TV Group si SC Intact Publishing SRL, pentru santaj, a anuntat, joi, Directia Nationala Anticoruptie.

Procurorii au extins cercetarile in dosarul in care directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este acuzat de santaj si au dispus inceperea urmaririi penale pentru Camelia Rodica Voiculescu, in calitate de asociat la SC Antena TV Group SA si la SC Intact Publishing SRL, pentru complicitate la infractiunea de santaj, se arata intr-un comunicat de presa al DNA remis, joi, agentiei MEDIAFAX.

In acelasi dosar a fost inceputa urmarirea penala fata de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la santaj.

De asemenea, sunt cercetate SC Antena TV Group SA si SC Intact Publishing SRL, pentru santaj, a precizat DNA.

"Din Ordonanta de extindere a cercetarilor si incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista indicii concludente si temeinice cu privire la participarea altor persoane fizice si juridice care au comis, sub forma autoratului si complicitatii, acte materiale specifice infractiunii retinute in sarcina inculpatului Alexandrescu George Sorin", a aratat DNA.

Potrivit actelor intocmite de procurori, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrans pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse directorul general al Antena TV Group, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru acesta si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

"Pe de alta parte, inculpatul a dispus trimiterea, catre partea vatamata si catre alte persoane, a unor adrese de informare emise de catre Intact Publishing SRL si semnate de invinuitul Matiescu George-Daniel, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului", au mai aratat procurorii.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Totodata, pe posturile de televiziune apartinand Antena TV Group au aparut informatii cu privire la compania RCS&RDS, al carei administrator era Ioan bendei, aspect de natura sa accentueze convingerea ca ar putea fi date publicitatii materialele compromitatoare.

"Incepand cu data de 9 mai 2013, pe doua posturi de televiziune din cadrul Antena TV Group a fost difuzat un spot publicitar in cuprinsul caruia se facea referire la ancheta jurnalistica care ar fi vizat imprejurari presupus compromitatoare pentru partea vatamata. Cu ocazia mai multor intalniri, inculpatul Alexandrescu George Sorin i-a reamintit partii vatamate ca singura posibilitate de a evita efectele negative produse de o campanie media privind persoana sa si, implicit, activitatea pe care o desfasoara in cadrul companiei este semnarea contractului cu Antena TV Group, in conditiile impuse", se mai arata in comunicatul DNA.

Citeste si:
Vremea caldă și investițiile în surse alternative au înfrânt...
Vremea caldă și investițiile...

Din probatoriul administrat pana in prezent a reiesit ca Alexandrescu a purtat, in mod constant, discutii pe marginea intalnirilor avute cu partea vatamata, atat inainte cat si dupa finalizarea acestora, "cu invinuita Voiculescu Camelia-Rodica, reiesind ca aceasta din urma avea cunostinta de actele materiale intreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant in acest sens", au mai aratat procurorii.

Invinuitilor le-au fost aduse la cunostinta acuzatiile, a precizat DNA.

Camelia Voiculescu si Sorin Alexandrescu au fost, joi, la DNA, acestia nefacand nicio declaratie presei privind prezenta lor in fata anchetatorilor anticoruptie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.