Guvernul ar urma sa apeleze la serviciile unei firme de consultanta internationale pentru redactarea noii legi a salarizarii in sistemul bugetar, dupa ce, in urma cu trei ani, Legea-cadru a salarizarii in sectorul public a fost redactata cu sprijinul Bancii Mondiale, releva un document oficial.

Guvernul a discutat, joi, propunerea Ministerului Muncii ca pentru redactarea noii legi a salarizarii bugetarilor sa fie angajat un consultant strain, dar a decis in final sa respinga aceasta varianta si sa apeleze la resurse interne.

"A fost aprobat memorandumul prezentat de Ministerul Muncii pe tema salarizarii bugetarilor, dar cu resurse interne, fara consultanta externa", au declarat reprezentantii Biroului de Presa al Guvernului.


Consultantul va trebui sa aiba experienta in domeniu si "prestigiu international", se arata in documentul obtinut de MEDIAFAX.

Propunerea de angajare a unei astfel de firme a fost deja inaintata Guvernului de catre Ministerul Muncii.

"Propunem ca la elaborarea acestui proiect de act normativ sa fie angrenata o firma de consultanta cu experienta in domeniu si de prestigiu international", este propunerea avansata prin documentul citat.

Legea salarizarii: Bugetarii vor fi platiti in functie de performantele individuale


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.