Social 7 Iulie 2013 13:11
Mai multi elevi care au sustinut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" si parintii acestora vor fi audiati vineri, la Politia Capitalei, in dosarul in care se fac cercetari privind suspiciuni de frauda la examen si in care directoarea scolii a fost arestata pentru trafic de influenta.

[UPDATE]

In urma scandalului iscat, procurorul de caz de pe langa Tribunalul Bucuresti care se ocupa de dosar a luat decizia ca mandatele de aducere a copiilor la audieri nu este cea mai buna procedura de a obtine informatii.

Prin urmare cei 100 de elevi de la liceul Bolintineanu nu vor mai fi dusi la audieri, in schimb vor fi citati la inceputul saptamanii viitoare.



Oficiali din Parchdetul Tribunalului Bucuresti au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca la Politia Capitalei vor fi audiati unii dintre elevii care au sustinut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", precum si parintii acestora.

100 de elevi au fost ridicati de la ultima proba din cadrul examenului de Bacalaureat 2013 si dusi la audieri, in cazul mitei de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitala. Pe numele fiecarui elev exista deja mandat de aducere. Anchetatorii spun ca este vorba doar de o clarificare. Mai multi parinti au blocat poarta.

Acestia nu vor sa lase autocarele in care au fost urcati copiii, pana cand nu le va vorbi un reprezentant al Politiei, scrie realitatea.net.

"La momentul actual, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti efectueaza anumite verificari la Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti, in legatura cu examenul de bacalaureat in curs.

Verificarile vizeaza ridicarea unor inscrisuri si obiecte relevante, fara perturbarea probei desfasurate in ziua curenta. In principiu, nu sunt vizate salile de examen si nu vor fi efectuate perchezitii asupra elevilor sau profesorilor.

De asemenea, avand in vedere faptul ca probele examenului de bacalaureat s-au incheiat, in cursul acestei zile se va proceda la audierea unor persoane (in principal elevi) la sediul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, respectiv la sediul Directiei Generale Anticoruptie", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Ziua scandalurilor in educatie: Note schimbate si trafic de influenta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.