Duane Butcher, Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, a declarat, ca accesul Romaniei in programul Visa Waiver - ce va permite accesul romanilor fara vize in SUA - nu va avea loc in urmatorii ani.
"Sper ca foarte curand, dar in mod real nu e vorba de urmatorii cativa ani. Asa cum stiti, am vazut o scadere constanta a ratei de refuz a solicitarilor de vize si aceasta ajuta Romania, dar in acelasi timp e nevoie si de unele schimbari legislative in SUA. Administratia de la Washington sprijina schimbarile legislative care sunt acum in Congres si care ar creste sansele de acces ale Romaniei, dar cel mai probabil va mai dura inca cativa ani. Dar este o tema la care lucram indeaproape cu partenerii romani", a afirmat oficialul american, intr-o declaratie de presa, potrivit realitatea.net.

"Inteleg ca poate e o frustrare in randul romanilor si oficialilor de aici, dar e important de amintit ca nu vorbim de un mod de a judeca o tara, nu e o oferta pe care o facem partenerilor cei mai buni. Legislatia are cerinte foarte precise care trebuie indeplinite si in privinta unora dintre acestea, cum ar fi combaterea terorismului si cooperarea pe probleme de securitate Romania a facut progrese importante, dar ceea ce e necesar acum este reducerea acestei rate de refuz si modificarea legislatiei pentru a face criteriile ceva mai accesibile", a mai afirmat oficialul american, conform mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.