Social 4 Iulie 2013 09:53
Politistii fac, joi, perchezitii la sediile a 12 firme din Mehedinti, Timis, Alba si Hunedoara si la locuintele a 11 administratori suspectati ca ar fi inregistrat tranzactii financiare fictive de peste trei milioane de euro, prejudicul produs prin evaziune fiscala fiind de peste 7000 de euro.

Perchezitiile la cele 23 de adrese vizeaza destructurarea unei retele infractionale, administratorii fiind suspectati ca prin 12 firme ar fi produs evaziune fiscala si spalare de bani, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Potrivit MEDIAFAX, trei dintre perchezitii sunt in judetul Mehedinti, doua in Timis, opt in Alba si 10 in Hunedoara, cazul fiind instrumentat de Serviciul de Investigarea Fraudelor din Inspectoratul de Politie al Judetului Mehedinti, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Mehedinti.

Mai multi suspecti au fost dusi la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti pentru continuarea cercetarilor.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2009-2012, administratorii unor firme ar fi inregistrat tranzactii comerciale fictive de peste trei milioane de euro, pentru care nu au platit TVA si impozit pe profit.

Administratorii firmelor ar fi produs astfel un prejudiciu bugetului de stat de peste 700.000 de euro.

Politistii urmeaza sa identifice bunuri mobile si imobile pentru recuperarea prejudiciului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.