Administratia Nationala de Meteorologie a realizat estimari ale temperaturilor si cantitatilor de precipitatii in perioada iulie-septembrie.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Iulie

Temperatura aerului va avea valori peste mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile centrale si nordice, unde se va apropia de normalul perioadei.

Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori sub normele climatologice pe aproape intreg teritoriul tarii.

August

Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice pe aproape intreg teritoriul, iar local in centrul si nordul tarii vor fi posibile valori termice apropiate de mediile multianuale.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor apropia de mediile multianuale in regiunile nordice, dar se vor situa sub normal in restul teritoriului.

Septembrie

Temperatura aerului va fi apropiata de normalul perioadei in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul tarii, unde va putea avea valori ce vor depasi mediile climatologice.

Cantitatile lunare de precipitatii vor avea o tendinta de usor deficit in majoritatea regiunilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.