Varianta de subiecte extrasa luni pentru proba scrisa la Limba si literatura romana de la examenul de bacalaureat a fost cea cu numarul 7.

Analiza unui fragment din "Scrinul negru" al lui George Calinescu, scrierea unui text argumentativ despre importanta alegerii unui model in viata si redactarea unui eseu dintr-un text poetic apartinand lui Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga au fost subiectele la Limba romana de la bacalaureat

La al doilea subiect de la proba de Limba si literatura romana, cerinta a fost scrierea unui text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanta alegerii unui model in viata.

Subiectul al treilea a vizat redactarea unui eseu de 600-900 de cuvinte (doua - trei pagini) in care trebuiau prezentate tema si viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, apartinand lui Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga.

In cadrul subiectului al treilea s-a precizat ca pentru continutul eseului vor fi acordate 16 puncte, respectiv cate patru puncte pentru fiecare cerinta, iar pentru redactarea eseului alte 14 puncte, respectiv cate trei puncte pentru organizarea ideilor in scris si pentru abilitati de analiza si de argumentare, cate doua puncte pentru utilizarea limbii literare, ortografie si punctuatie, cate un punct pentru lizibilitate si incadrarea in limitele de spatii indicate.

Examenele scrise de la bacalaureat au inceput luni cu proba la Limba si literatura romana, la care s-au inscris peste 160.000 de elevi care au terminat in acest an clasa a XII-a si absolventi care nu au promovat in seriile anterioare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.