Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, sambata, cum comenteaza gafa legata de Ziua Imnului si daca vor exista persoane care vor raspunde, el afirmand: "Este inadmisibil si vor raspunde cu 10% din salariu".

"Este inadmisibil si vor raspunde cu 10% din salariu", a spus Basescu. El nu a precizat cine va raspunde.

Presedintele a participat, la Vila Lac 1, la o intalnire cu liderii judeteni ai Fundatiei Miscarea Populara, dupa care a facut o declaratie de presa.

Presedintele Basescu a transmis, sambata, un mesaj de Ziua Imnului, desi aceasta este sarbatorita, potrivit unei legi din 1998, la 29 iulie: "Ziua de 29 iunie, cand toti romanii sarbatoresc Imnul National, ne ofera un bun prilej sa intelegem cat de important este sa fim uniti in jurul valorilor noastre nationale. Imnul National, «Desteapta-te, romane», nascut in Zilele Revolutiei de la 1848 si cantat in momente grele pentru natiunea noastra de catre generatiile care au faurit statul roman, ne indeamna sa intelegem ca la temelia unui stat puternic sta intotdeauna un popor solidar si responsabil si ca, fara implicarea activa a tuturor cetatenilor sai in viata societatii, nu putem avea o tara stabila, prospera si demna. In aceasta zi de sarbatoare ii invit pe toti romanii sa cinsteasca si sa onoreze cu sufletul deschis Imnul nostru National, «Desteapta-te, romane»!".

Prin Legea 99 din 26 mai 1998 pentru proclamarea Zilei Imnului National al Romaniei, "se proclama ziua de 29 iulie Ziua imnului national al Romaniei - Desteapta-te, romane, simbol al unitatii Revolutiei Romane din anul 1848".

Mesajul a fost postat, sambata dimineata, pe site-ul Presedintiei, intr-un comunicat oficial, dar apoi a fost eliminat, scrie MEDIAFAX.

Ulterior, Presedintia a publicat o erata: "Dintr-o regretabila eroare tehnica, meajul presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, cu ocazia Zilei Imnului National a fost transmis sambata, 29 iunie a.c. Mentionam ca, potrivit Legii nr. 99/1998 pentru proclamarea Zilei Imnului National al Romaniei, aceasta zi se sarbatoreste in data de 29 iulie. Ne cerem scuze pentru eventualele neplaceri pricinuite".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.