Social 27 Iunie 2013 10:23
Acordarea gradelor profesionale sau militare pentru absolventii Academiei de Politie "Al. I. Cuza", promotia 2013, si repartizarea acestora la unitati a fost amanata de Guvern pana in luna decembrie, cu argumentul necesitatii incadrarii in limita cheltuielilor de personal aprobate pentru acest an.

Amanarea a fost decisa prin ordonanta de urgenta aprobata in sedinta de miercuri a Cabinetului.

"Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern prevede, in mod exceptional, pentru absolventii Academiei de Politie "Al. I. Cuza", promotia 2013, pregatiti pentru nevoile MAI, amanarea acordarii gradelor profesionale sau militare, precum si amanarea repartizarii acestora la unitati si numirii in functie prin derogare de la Legea nr. 360/2002 si de la Legea nr. 80/1995. Aceste masuri se iau pentru incadrarea in cheltuielile de personal in limita alocata pentru anul 2013. Acordarea gradelor profesionale sau militare pentru absolventii Academiei de Politie, promotia 2013, precum si repartizarea in unitati si numirea in functii se va realiza la data de 1 decembrie 2013", transmite Guvernul, potrivit MEDIAFAX.

Absolventii promotiei care solicita incetarea raporturilor juridice avute cu MAI la data absolvirii vor fi exonerati de la plata cheltuielilor prevazute de angajamentele incheiate si vor primi gradul militar in rezerva.

In perioada cuprinsa in perioada absolvirii si data acordarii gradelor profesionale sau militare, absolventii vor beneficia de dreptul de a fi asigurati in sistemul asigurarilor sociale de sanatate, fara plata contributiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.