Presedintele CNA, Laura Georgescu, a declarat, miercuri, ca institutia pe care o conduce va realiza un Cod de bune practici prin care se va incerca restrangerea posibilitatii de a jigni "un sef de institutie femeie, un politician femeie, un vector de opinie femeie".

La Palatul Parlamentului se desfasoara, miercuri, maratonul de dezbateri "Discriminarea de gen in domeniul audiovizualului", organizat de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), la care participa reprezentanti din mediul juridic, politic, academic si ai societatii civile, precum si reprezentanti ai posturilor de radio si televiziune.

"Consiliul National al Audiovizualului va face un Cod de bune practici, in care va incerca sa restranga posibilitatile de a jigni un sef de institutie femeie, un politician femeie, un vector de opinie femeie, care vine cu idei usor antagonice realizatorului sau celui care o invita. Asta este tot ceea ce vom face, nimic altceva", a explicat presedintele Consiliului National al Audiovizualului.

Laura Georgescu a fost intrebata de presa in ce context s-a simtit discriminata, dupa ce presedintele CNA a mentionat, la dezbaterile privind discriminarea de gen in domeniul audiovizual, ca a trecut prin astfel de situatii.

"Contextul este foarte simplu, desi provin din aceasta industrie si nu eram contabil, eram un producator de varf, in secunda in care am preluat conducerea acestei institutii, brusc trebuie sa arat bine, trebuie sa fiu un fel de Cleopatra, un fel de Mata Hari, nu inteleg de ce. Daca era vorba de un barbat, cred ca nu interesa pe nimeni nici cum arata, nici ce varsta are, nici ce culoare de par are, nici cate kilograme are. In secunda in care am fost atacata direct pentru modul in care arat, am o problema de discriminare, care merge mai mult de diferenta de sex si de a spune «Buna ziua, domnule, Buna ziua, doamna»", a declarat acesta.

Intrebata cum ar putea femeile din mediul audiovizual sa depaseasca discriminarea si daca acest lucru tine de societate, Laura Georgescu a replicat: "Nu. Tine de dorinta de a jigni. Este clar ca discriminarea apare in secunda in care un om doreste sa te jigneasca si cel mai simplu procedeu de a te jigni este sa faca trimitere la modul in care arati si la sexul pe care il ai. Cum vor depasi femeile? Uitati-va bine cum, prin indiferenta, facandu-se ca nu inteleg", a completat Georgescu, potrivit MEDIAFAX.

Citeste si:
Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD pentru afirmațiile despre...
George Buhnici a fost amendat...

Maratonul de dezbateri "Discriminarea de gen in domeniul audiovizualului", care are loc miercuri, vine dupa alte dezbateri organizate de CNA: "Campionii se Nasc Acum!", "Audiovizualul intre fictiune si realitate", "Libertatea de exprimare - drept fundamental sau absolut?" si "Nu va uitati copiii la TV - Vezi ce vede copilul tau".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.