Social 26 Iunie 2013 10:19
Ceremonia publica dedicata Zilei Drapelului National s-a desfasurat, miercuri dimineata, in Piata Tricolorului din Bucuresti, sub semnul doliului national decretat in memoria victimelor accidentului rutier produs in Muntenegru si soldat cu moartea a 18 romani.

La ora 9.00, in fata Palatului Cercului Militar National, a fost acordat onorul militar drapelului Romaniei, iar apoi acesta a fost ridicat pe catarg, in acordurile imnului national.

Potrivit MEDIAFAX, ulterior, steagul a fost coborat in berna, iar cei prezenti au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor accidentului din Muntenegru.

Printre participantii la ceremonie s-au numarat premierul Victor Ponta, ministrul Apararii, Mircea Dusa, si cel al Afacerilor Interne, Radu Stroe, alti oficiali de la Aparare si Interne, din mediul diplomatic acreditat la Bucuresti, precum si un dispozitiv din Regimentul de Garda si Protocol "Mihai Viteazul".

Guvernul a decis, marti, ca ziua de miercuri, 26 iunie 2013, sa fie zi de doliu national pentru victimele accidentului din Muntenegru.

Astfel, la institutiile publice, drapelul va fi arborat in berna in aceasta zi.

Tara in care s-a produs accidentul este, de asemenea, in doliu national, miercuri.

Tot miercuri, de la 10.30, la Catedrala Patriarhala din Capitala, va avea loc o slujba de pomenire a celor decedati in accident.

Un autocar cu turisti romani s-a rasturnat intr-o prapastie duminica, in jurul orei 18.00, ora Romaniei, in urma accidentului pierzandu-si viata 18 persoane, iar alte 29 fiind ranite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.