In seara de marti, mai multe avioane au transportat ranitii si persoanele decedate in urma accidentului din Muntenegru.

La 21:50 a aterizat ultimul avion in Bucuresti, cel care a transportat persoanele decedate in urma accidentului, relateaza MEDIAFAX.

Aeronava Fortelor Aeriene care a asigurat transportul cetatenilor romani decedati in accidentul din Muntenegru a ajuns, in jurul orei 21.50, la Baza 90 Otopeni, aceasta transportand trupurile a 18 persoane.

Guvernul a decretat ziua de miercuri drept zi de doliu national

O slujba religioasa a avut loc pentru romanii trecuti in nefiinta, apoi cadavrele au fost transportate la Institutul de Medicina Legala. La slujba a participat si premierul Victor Ponta, alaturi de ministrii Apararii si de Externe.

Intre timp, cei 29 de romani care au supravietuit accidentului sunt ingrijiti la patru mari spitale din Capitala.

Primul avion care a transportat 11 raniti, alaturi de o romanca ranita intr-un accident fara legatura, a aterizat marti seara, in jurul orei 17:50. A doua aeronava militara cu raniti din Muntenegru a sosit la Baza 90 Otopeni, in jurul orei 20.50.

Toti cei 18 raniti din al doilea avion militar au fost preluati de cinci ambulante pentru a fi internati la spitalele Floreasca, Universitar, Elias si Bagdasar-Arseni din Capitala.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat, la Baza 90 Otopeni, ca trei dintre ranitii adusi cu primul avion militar sunt in stare foarte grava, acestia fiind intubati si in coma.

"Sunt trei pacienti intr-o stare foarte grava, care sunt toti intubati si ventilati, in coma. Speram sa progreseze inspre mai bine", a spus Arafat, care a venit, alaturi de raniti, cu primul avion militar, de la Podgorica, la Bucuresti.

Toti pacientii din al doilea avion sunt stabili, iar la transport nu s-a inregistrat vreun incident.

Accidentul din Muntenegru: O femeie declarata moarta traieste


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.