Finantatorul Stelei Bucuresti, Gigi Becali, nu a obtinut permisiunea sa paraseasca pentru o zi Penitenciarul Jilava, pentru a-si serba ziua de nastere, marti, 25 iunie, impreuna cu familia, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, comisia Penitenciarului Bucuresti Jilava a respins cererea lui Becali prin care acesta solicita sa paraseasca pentru o zi inchisoarea, raspunsul fiind comunicat avocatilor acestuia.

Cererea de permisie a fost depusa, in 21 iunie, la penitenciar si a fost analizata de Comisia de disciplina.

In solicitare au fost invocate motive familiale, conform articolului 69, alineatul 1, litera c, din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor, care prevede acordarea permisiunii de iesire din penitenciar pentru o zi, dar nu mai mult de 15 zile pe an, pentru persoanele care "au o buna conduita si au dovedit staruinta in munca sau in cadrul activitatilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala, al instruirii scolare si al formarii profesionale" (articolul 68, alineatul 1, litera e).

Avocatul lui Becali, Pavel Abraham, a explicat, pentru MEDIAFAX, ca obiceiul machedonilor este ca de ziua capului familiei sa se dea o mare petrecere, amintind si ca Becali nu doreste ca sotia si fiicele sa il viziteze la inchisoare.

Abraham a mai spus si ca Gigi Becali este dispus sa contribuie la imbunatatirea conditiilor de detentie din penitenciar.

Gigi Becali, care implineste marti 55 de ani, a participat duminica la Jilava la slujba de Rusalii oficiata de 11 calugari de la Muntele Athos.

Avocatii lui Becali au mai formulat o cerere de contopire a pedepselor, care va fi judecata in 27 iunie de Tribunalul Bucuresti, precum si o cerere de intrerupere pentru trei luni a pedepsei din dosarul schimbului de terenuri cu MApN, care a fost respinsa la 19 iunie de Tribunalul Bucuresti, decizia putand fi atacata la Curtea de Apel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.