Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, toate apelurile formulate in dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu de favorizare a lui Nicolae Popa, astfel ca omul de afaceri ramane cu condamnarea de doi ani cu executare dispusa de Tribunalul Bucuresti, hotararea putand fi atacata cu recurs la instanta suprema.

Curtea de Apel Bucuresti a finalizat in 23 mai dezbaterile in acest dosar si a anuntat atunci ca va lua o decizie in 6 iunie.

La 6 iunie, instanta a amanat pentru 20 iunie pronuntarea unei sentinte in cazul apelurilor facute de Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti prin care acestia au fost condamnati la pedepse cu inchisoarea, cu executare sau cu suspendare, in dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, transmite MEDIAFAX.

La ultimul termen de judecata al apelului, avocatii au cerut achitarea celor trei sau casarea deciziei Tribunalului Bucuresti si trimiterea dosarului la Judecatoria Buftea pentru rejudecare.

Sorin Ovidiu Vintu a aratat in fata instantei ca acest dosar a fost instrumentat "total neprofesionist" si ca exista informatii incomplete, unele provenind chiar de la SRI. In acest context, Vintu a declarat ca vorbea foarte mult cu Nicolae Popa la telefon, caruia ii spunea "Viorel" si ca de mai multe ori a incercat sa-l convinga sa revina in tara pentru redeschiderea dosarelor in care a fost judecat si condamnat.

Vintu a mai spus ca i-a promis lui Nicolae Popa suportul financiar in acest sens si ca toate aceste discutii s-ar afla la SRI. Vantu a precizat ca SRI ar fi facut interceptari ale acestor discutii prin biroul de protectie, si nu prin mandat obtinut de la judecator, iar aceste interceptari nu au fost depuse la dosar.

El a mai aratat ca, prin soferul sau, i-a trimis lui Nicolae Popa 20.000 de euro dupa momentul arestarii acestuia in Indonezia, dar aceasta nu poate fi considerata o favorizare.

Procurorii au solicitat respingerea apelurilor formulate de Vintu, Turcan si Stoian, aratand ca Tribunalul Bucuresti a stabilit o decizie corecta in aceasta cauza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.