Procesul de eliberare a noilor acte de identitate electronice nu va demara pe 1 iulie asa cum era stabilit initial.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, proiectul de lege care vizeaza crearea cadrului legal necesar introducerii noilor acte de identitate se afla in dezbatere la Comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor.

"Amendamentele formulate asupra proiectului vizeaza inclusiv modificarea normelor referitoare la termene, respectiv termenul privind realizarea platformei-pilot pentru constituirea sistemului informatic de emitere a cartii electronice de identitate, de punere in circulatie a cartii electronice de identitate si a cartii de identitate si de generalizare a activitatii de emitere a cartii electronice de identitate si a cartii de identitate. De asemenea, amendamentele vizeaza si procedura preschimbarii esalonate a actelor de identitate aflate in circulatie, prevazuta la art. XI din O.V.G. nr.82/2012", se arata in comunicat, conform capital.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.