Social 20 Iunie 2013 11:36
Seful Politiei Rutiere Cluj, Alexandru Muresan, a fost suspendat din functie, fiind pus la dispozitia Politiei Judetene, dupa ca a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului Curtii de Apel Cluj pentru mai multe infractiuni, printre care uz de fals, inselaciune si fals in inscrisuri oficiale.

Alexandru Muresan a fost trimis in judecata de Parchetul Curtii de Apel Cluj pentru mai multe infractiuni, printre care uz de fals, inselaciune, fals in inscrisuri oficiale, el fiind pus la dispozitia Inspectoratului.

Purtatorul de cuvant al Parchetului Curtii de Apel Cluj, Sebastian Dobrescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca Alexandru Muresan a fost trimis in judecata pentru doua infractiuni de fals, doua de inselaciune, doua de fals in inscrisuri oficiale si alte infractiuni.

Dosarul a fost inaintat Curtii de Apel Cluj.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj, Adnana Ilies, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca, in urma unei comunicari a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, primita in 17 iunie, dupa punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a lui Muresan, seful Politiei Judetene Cluj a emis o dispozitie privind punerea la dispozitie a ofiterului.

"Pe perioada punerii la dispozitie, Alexandru Muresan executa sarcini si indatoriri dispuse de seful IPJ, lucrand la serviciul cabinet", a spus Adnana Ilies.

Functia de sef al Serviciu Rutier este vacanta pana la ocuparea postului prin concurs.

Presa a relatat, citand surse judiciare, ca Muresan este acuzat, printre altele, ca a incasat compensatii acordate de Ministerul de Interne pentru plata chiriei, in conditiile in care acesta detine o locuinta in municipiul Cluj Napoca.

Comandantul Politiei Judetene Cluj, Ioan Pacurar, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, referitor la informatia potrivit careia Muresan ar fi decontat ilegal contravaloarea chiriei, desi are locuinta, ca, din punctul de vedere al IPJ, chiria a fost decontata legal.

"Intotdeauna exista o comisie, Muresan a adus documente, comisia le-a analizat si a acordat chirie in mod perfect legal", a spus Pacurar.

Citeste si:
Poliția Rutieră vine cu sfaturi pentru șoferi și pietoni pe timp de...
Poliția Rutieră vine cu...

Pe de alta parte, Alexandru Muresan a refuzat sa comenteze acuzatiile care i se aduc.

Alexandru Muresan a fost sef al Serviciului Politiei Rutiere Cluj in perioada 2005-2011, iar din 2011 si pana in februarie 2013 a fost adjunctul sefului Politiei Judetene Cluj. In luna februarie a acestui an, Muresan si-a reluat postul de sef al Politiei Rutiere Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.