Peste o suta de edituri si aproximativ 150 de invitati participa la cel mai mare festival de carte din Transilvania, care a inceput, miercuri, la Cluj-Napoca, si care include 66 de lansari de volume si 14 concerte.

Vasile Dancu, directorul Editurii Eikon, organizator principal al Festivalului de Carte Transilvania, a declarat, miercuri, ca peste o suta de edituri si circa 150 de invitati participa la prima editie a evenimentului, cel mai mare festival de carte din regiune.

In cadrul acestuia, vor avea loc 66 de lansari si 14 concerte. Festivalul a inceput, miercuri, in Piata Unirii, unde editurile isi expun ofertele la 40 de standuri.

"Este mai mult decat un targ de carte, unde editurile fac reduceri si de 40-50 la suta la mai multe titluri. Vor fi prezenti multi scriitori, este un eveniment viu, cu concerte de jazz, rock", a spus Dancu, scrie MEDIAFAX.

Scriitorul Irina Petras a afirmat, la deschiderea oficiala a festivalului, ca evenimentul sta sub semnul lui Eminescu.

Festivalul a debutat cu un recital sustinut de Nucu Pandrea, singurul cantaret la frunza din Romania, apoi fiind lansate cartea academicianului din Republica Moldova Mihai Cimpoi - invitat special al festivalului - "Mihai Eminescu. Dictionar enciclopedic" si volumul clujencei Florina Ilis - "Vietile paralele".

Miercuri seara, vor avea loc un recital de jazz Mircea Tiberian si un concert de rock simfonic - Whispering Woods.

Joi la ora 15.00, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, va participa la lansarea volumului "O Romanie interioara", semnat de sociologul Vasile Sebastian Dancu. La eveniment va participa si Ioan Rus.

Seara va fi incheiata de un concert sustinut de Ada Milea si invitatii sai. Festivalul are un buget de 100.000 de lei, dintre care 15.000 de lei sunt contributia Primariei Cluj-Napoca, iar restul - sponsorizari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.