Social 18 Iunie 2013 11:13
Horia Garbea a declarat, marti, ca si-a depus luni demisia din functia de vicepresedinte al Institutului Cultural Roman (ICR), dupa ce comisiile pentru cultura si politica externa din Senat au decis sa solicite revocarea din functie a presedintelui si a vicepresedintilor ICR.

"Am decis sa imi dau demisia din aceasta functie, pentru ca deja comisiile din Senat hotarasera revocarea mea. Eu am crezut ca vom fi audiati, dar am inteles ca acest lucru nu se mai intampla. Domnul Marga isi depusese si el demisia. Ma asteptam la niste acuzatii precise, la care pot sa raspund fiind audiat", a declarat acesta.

El a mai precizat ca si-a depus demisia la Secretariatul General al Senatului, luni, in jurul orei 15.00.

Anterior, luni, Horia Garbea a declarat, potrivit MEDIAFAX, ca nu intentioneaza sa isi dea demisia, pentru ca nu se simte cu nimic vinovat.

"Nu ma stiu vinovat cu nimic. Noi suntem niste individualitati, care am facut mai binele sau mai raul nostru. Eu ma asteptam si ma astept sa fiu intrebat, audiat, sa ni se analizeze activitatea si sa raspundem de ea. Cand am fost votati pentru numire, am fost votati individual. Cand suntem votati pentru revocare, gasesc potrivit sa fim votati la fel. Eu unul nu imi dau demisia, nu ma stiu cu nimic vinovat. Am facut tot ce am putut mai bine si mai departe sa evalueze cine are calitatea. Eu nu imi dau demisia din proprie initiativa. Daca ma dau ei afara, sa fie sanatosi. Dar ar fi bine sa imi spuna pentru ce, cu ce am gresit", a declarat Horia Garbea.

El a mai precizat ca ramane la latitudinea comisiilor din Senat sa-si spuna punctul de vedere. "Dar eu ma asteptam ca, atunci cand iei o astfel de masura, sa ii intrebi si pe preopinenti. Adica, ma astept la niste acuzatii precise, la care pot sa raspund. Mai departe mai vedem. Astept votul, daca va fi negativ, asta este situatia, dar nu este un lucru pe care sa-l recunosc. Eu, in sinea mea si fata de propria mea constiinta, sunt cu totul linistit. Nu am facut nimic rau, nu am nedreptatit pe nimeni, nu am incalcat nicio lege", a spus Garbea.

Comisiile reunite pentru cultura si politica externa din Senat au cerut, luni, revocarea lui Andrei Marga din functia de presedinte al Institutului Cultural Roman, precum si a vicepresedintilor ICR Horia Garbea si Vladimir Simon.

"In conformitate cu solicitarea facuta in Biroul Permanent (al Senatului, n.r) de lunea trecuta, comisiile reunite de cultura si politica externa au analizat situatia documentelor prezentate de ICR, in conformitate cu legea, ne referim la raportul de activitate al ICR pe anul 2012 si pe contul financiar pe 2012. (...) Am constatat ca, pentru prima data, o institutie aflata in subordinea Senatului nu a respectat legea (...) In consecinta, am supus votului comisiilor reunite aflate in cvorum propunerea ca, pentru a evita astfel de situatii, conducerea operativa a Institutului Cultural Roman, respectiv presedintele ICR, Andrei Marga, si cei doi vicepresedinti (Horia Garbea si Vladimir Simon, n.r.) sa fie demisi. Aceasta propunere a fost votata cu o larga majoritate, 11 voturi «pentru», 4 «impotriva»", a declarat presedintele Comisiei pentru cultura din Senat, Georgica Severin.

Citeste si:
Vicepreședintele CJ Suceava Cristinel Crețu, prins de DNA când...
Vicepreședintele CJ Suceava...

Presedintele comisiei pentru cultura din Senat a declarat, luni, la finalul sedintei, ca Institutul Cultural Roman nu a trimis raportul de activitate si contul de executie bugetara pe anul 2012 pana la data prevazuta de lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.