Salariatii regiei de transport public din Ramnicu Valcea au reluat lucrul, marti, dupa doua zile de proteste, soferii de autobuze plecand in curse pe trasee.

Potrivit liderului de sindicat Constantin Duta, incetarea protestului a avut loc dupa o noua discutie intre reprezentantii conducerii unitatii, sindicat, protestatari si reprezentantii Primariei Ramnicu Valcea, convenindu-se ca va fi intocmita o noua organigrama in care nu vor mai aparea 32 de persoane angajate recent.

"Oamenilor li s-a explicat ca fonduri pentru majorari salariale vor fi doar in momentul in care va fi reorganizata activitatea si va aparea o noua organigrama care nu va mai cuprinde persoanele angajate recent, in numar de 32 sau doar o parte dintre acestea. Angajarile facute recent nu se justifica, iar pana la o noua organigrama conducerea trebuie sa se incadreze in bugetul prevazut, altfel sunt probleme cu Curtea de Conturi si cu legea, deci nu se pot face cheltuieli mai mari cu salariile cu numarul actual de angajati. In aceste conditii, s-a ajuns la o intelegere cu protestatarii, oamenii au inteles care este situatia si au reluat activitatea in unitate, soferii iesind pe trasee cu autobuzele", a declarat liderul sindical al unitatii, Constantin Duta, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca directorul regiei, Ion Popescu, caruia angajatii i-au cerut demisia, acuzandu-l ca a facut angajari nejustificate, a intrat in concediu medical pentru zece zile, in locul acestuia fiind delegat temporar un sef de departament.

La randul sau, primarul interimar al municipiului Ramnicu Valcea, Gheorghe Matei, a spus ca nu il poate demite pe directorul general al Regiei de Transport inainte de a fi facuta o analiza a activitatii acestuia.

Peste 100 de soferi de autobuze si mecanici ai regiei de transport din Ramnicu Valcea au intrerupt lucrul, luni dimineata, refuzand sa mai iasa cu masinile pe trasee, cerand majorarea salariilor si demisia directorului regiei, pe care il acuza ca a facut angajari nejustificate. In cursul zilei de luni, au avut loc negocieri intre angajati si conducerea regiei, insa acestea au esuat, astfel ca soferii au refuzat sa intre la lucru si marti dimineata.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Regia de transport public din Ramnicu Valcea are aproximativ 200 de angajati si se afla in subordinea Primariei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.